Vacature Voorganger

Category: Nieuws,

De Baptistengemeente Leiden is op zoek naar een voorganger ( 0,7 fte). De gemeente zoekt iemand die o.a. een kader helpt scheppen om leiderschap voor de toekomst te ontwikkelen en die inlevingsvermogen heeft in kinderen en jongeren. Lees hieronder de volledige profielschets. Reageren kan via secretaris@BaptistLeiden.nl

Baptisten gemeente Leiden

Wij zijn een stadsgemeente met 100 leden, 40 kinderen en 20 betrokken vrienden. De gemeente bestaat ongeveer 65 jaar en is aangesloten bij de Unie van Baptistengemeenten. De wekelijkse eredienst vindt plaats in onze Kooikapel die midden in de wijk staat. Het is ons verlangen toegankelijk en gastvrij te zijn.
De visie van onze gemeente is verbeeld in onderstaande figuur. De belangrijkste pijlers die we willen versterken zijn op dit moment ‘jeugd’ en ‘navolging’.

Wij bieden • 0.7 fte. Salaris, onkostenvergoeding en arbeidsovereenkomst conform de richtlijnen van de Unie van Baptisten.

Beschrijving voorganger Je hebt een theologische opleiding afgerond, bent op grond van je geloof gedoopt en weet je door God geroepen tot de taak van voorganger. Je hebt een doorleefd geloof en daarbij levenservaring die bruggen kan slaan tussen onze pijlers. Je initieert samen met de Raad een kader om leiderschap voor de toekomst te ontwikkelen. Hierbij staat de Bijbel als Gods geïnspireerd Woord centraal. Tot slot heb je ook inlevingsvermogen in het kind en in de jeugdige en voel je je vrij om eventueel creatieve, nieuwe wegen in te slaan.

Kerntaken Jeugd Aansturen van het kinder- en jeugdleidingsteam. Samen met hen de gemeente inspireren zodat wij een familie vormen waar de jeugd zich thuis voelt en bij wil blijven.


Navolging Voortouw nemen in de gemeente om ons aan te zetten tot het navolgen van onze Here Jezus.

Samenkomsten Regelmatig voorgaan in de gemeente en/of spreken op de toerustingsavonden en bidstonden. Daarin vertaal je de Bijbel naar de belevingswereld van vandaag.

Onderlinge zorg Bijwonen van commissievergaderingen en daarin meedenken over toegankelijke onderlinge zorg. Bijzondere aandacht is er hierbij voor gezinnen met thuiswonende kinderen en voor alleenstaanden.

Relatie-evangelisatie Het aanzetten van gemeenteleden tot actief uitdelen van het geloof.

Reageren Neem voor meer informatie of om te solliciteren contact op via secretaris@baptistleiden.nl.